DF: Skærp tilsynet med Det frie Gymnasium

Slettet Bruger,

20/08/2007

Af Ole Birk Olesen

Efter at det er kommet frem, at elever fra Det frie Gymnasium på en idrætsdag har brugt en pappolitibetjent som skydeskive, må Undervisningsministeriet skærpe tilsynet med gymnasiet. Det mener Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Martin Henriksen.

"Jeg mener ikke, at man blot skal tage sagen med et smil. Det er muligt, at ingen har følt sig krænket, men ikke desto mindre er der på Det frie Gymnasium en tendens til, at autonome individer og grupper fører sig frem. Det er min opfattelse, og den er flere gange blevet bekræftet i pressen," siger Martin Henriksen til 180Grader.dk og fortsætter:

"Jeg tror egentlig, det er på tide med en form for skærpet tilsyn med Det frie Gymnasium, hvor man går ind og eksempelvis kigger på hvordan de studerende opfatter retsstaten og folkestyret."

Martin Henriksen har tidligere stillet spørgsmål til undervisningsminister Bertel Haarder om forholdene på Det frie Gymnasium. Bl.a. da det kom til offentlighedens kendskab, at gymnasiet stillede lokaler til rådighed for autonome, når de skulle arrangere nye ulovligheder i protest mod rydningen af den tidligere besatte ejendom på Jagtvej 69.

[email protected]

Kilde: