DF: "Saudi-araberne er vores bedste venner"

Saudi-Arabien er hovedfjenden, når det handler om at bekæmpe international islamisme, sagde Liberal Alliances formand, Naser Khader, for nylig

Slettet Bruger,

23/10/2008

Saudi-Arabien er hovedfjenden, når det handler om at bekæmpe international islamisme, sagde Liberal Alliances formand, Naser Khader, for nylig. Men nu kommer Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, med den stik modsatte udmelding i Berlingske Tidende.

"Saudi-araberne er vores bedste venner," siger Søren Espersen til avisen.

Baggrunden for udtalelsen er en diskussion om, hvordan Danmark skal operere i Afghanistan, efter et en 24-årig journaliststuderende netop er blevet idømt 20 års fængsel for blasfemi. Her mener Søren Espersen, at Danmark bør have samme forhold til Afghanistan som til Saudi-Arabien.

"Det er fuldstændigt naivt at holde fast i, at Afghanistan kan udvikle sig til et demokrati. Vi skal koncentrere os om at få et afghansk styre, der er villigt til at bekæmpe terrorismen. Hvordan landet så i øvrigt regeres, skal vi ikke blande os i. Sådan forholder vi os jo også til et land som Saudi-Arabien, hvor styret stener folk offentligt, men bekæmper al-Qaeda," siger Søren Espersen - inden han altså erklærer saudi-araberne for Danmarks bedste venner.

Naser Khader mener til gengæld, at Danmark skal kræve den dømte journaliststuderende udleveret til asyl i Danmark.

"Det er helt uacceptabelt at sætte en person i fængsel i mange år for en handling, som i ethvert frit og demokratisk samfund ville være straffri. Derfor synes jeg, at den danske regering - fordi vi er aktivt til stede i Afghanistan - har en særlig forpligtelse. Vi bør forsøge ad diplomatiets vej at få manden til Danmark og give ham asyl," siger Naser Khader til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: