DF: Regeringens EU-udspil er utroværdigt

Slettet Bruger,

22/11/2007

"Regeringen ønsker at undgå en folkeafstemning, når det handler om reformtraktaten, men vil hjertens gerne have en folkeafstemning om forbeholdene, så de kan blive ryddet af vejen til den kommende reformtraktat. Det er utroværdigt," siger Morten Messerschmidt i en pressemeddelse.

Der er ifølge Messerschmidt en logisk brist i regeringens måde at føre EU-politik på. Han er kritisk overfor, at regeringen undlod at diskutere reformtraktaten i valgkampen med henvisning til, at juristerne endnu ikke var færdige med at vurdere den.

"Men nu henviser regeringen til, at forbeholdene vil være en hæmsko i forhold til den kommende reformtraktat. Men ingen aner, om den traktat bliver vedtaget. Derfor er processen ulogisk," siger Morten Messerschmidt.

"De fire forbehold styrker Danmark. Der er ingen grund til at sige ja til euroen, når vi har en unik stærk økonomi med kronen. Et opgør med retsforbeholdet kan betyde en underminering af retssamfundet - og en ophævelse af forsvarsforbeholdet vil betyde, at vi allierer os med nogle af de mest USA-fjendtlige kræfter i Europa. De danske forbehold gavner Danmark og skal derfor bestå," siger Morten Messerschmidt.

[email protected]

Kilde: