DF: Penge til demokrati i Mellemøsten skal bruges på Nørrebro

Regeringen har afsat 100 mio

Slettet Bruger,

16/02/2008

Regeringen har afsat 100 mio. kr. til at udbrede demokrati i Mellemøsten. Men disse penge burde i stedet bruges til at bringe demokrati til muslimske ghettoer. Det mener både Dansk Folkepartis udenrigsordfører Søren Espersen og EU-ordfører Morten Messerschmidt.

"Der synes at være mere brug for pengene i visse danske ghettoområder, hvor de seneste dages optøjer tyder på, at der ikke er megen respekt over for politimyndighederne og for det danske samfund. I stedet for at sende 100 millioner til de arabiske lande må vi vel først og fremmest forsøge at skabe respekt for demokratiet her i landet," siger Morten Messerschmidt.

Pengene skal komme fra det såkaldte Arabiske Initiativ, en pulje, som Udenrigsministeriet har afsat for at hjælpe demokratiske reformer på vej i Mellemøsten.

Demokrati til Danmark
Initiativet kommer på baggrund af et forslag fra professor i Islamiske Studier ved Århus Universitet, Mehdi Mozafferi, der i Jyllands-Posten har foreslået, at pengene fra Det Arabiske Initiativ i stedet anvendes til at udbrede forståelsen for demokratiet i Danmark. Morten Messerschmidts partifælle Søren Espersen bifalder Mozafferis initiativ.

"Jeg har konstant været kritisk over for, at vi bruger 100 millioner kroner på at udbrede demokrati i Mellemøsten. Jeg har stillet spørgsmålstegn ved, hvad vi rent faktisk får for de penge. Jeg er overbevist om, at vi vil få mere ud af vores penge, hvis vi bruger dem til at udbrede forståelsen for demokratiet i de indvandrertunge områder her i landet. Som Mozafferi siger: Hvis ikke vi kan forklare værdien af demokratiet til indbyggere af mellemøstlige herkomst bosiddende her i landet, hvordan i alverden skulle vi så kunne forklare det til borgere i Mellemøsten," siger Søren Espersen.

Søren Espersens og Morten Messerschmidts forslag vil ifølge Dansk Folkeparti indgå i forhandlingerne om finansloven i 2008.

[email protected]

Kilde: