DF: Kina må ikke låne Den Lille Havfrue

Til næste år skal Den Lille Havfrue til verdensudstillingen i Shanghai i Kina, men hvis det står Dansk Folkepartis udenrigsordfører skal kineserne...

Slettet Bruger,

13/10/2009

Til næste år skal Den Lille Havfrue til verdensudstillingen i Shanghai i Kina, men hvis det står Dansk Folkepartis udenrigsordfører skal kineserne ikke have lov til at låne den kendte danske statue. Det skriver Politiken.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen mødtes i maj med den tibetanske leder Dalai Lama, og siden da har kineserne ifølge Søren Espersen udført diplomatisk og økonomisk chikane.

"Vi bliver nødt til at signalere, at vi ikke finder os i de metoder, som kineserne bruger. Den Lille Havfrue er en verdenskendt skulptur, som er på forsiden af New York Times, når der sker noget med den. Og derfor tror jeg, at det vil have stor effekt, hvis vi over for kineserne afviser at sende hende af sted i protest mod deres metoder," siger Søren Espersen til Politiken, og fortsætter med at sammenligne Kinas metoder med Nazityskland:

"Nazityskland kom også med slet skjulte trusler på samhandel og diplomati, hvis der blev sat et teaterstykke eller noget andet op, som de ikke brød sig om, siger DF's udenrigsordfører."

Kina har ifølge Politiken ikke bedt om at låne Den Lille Havfrue. Statuen skal derimod til verdensudstillingen for at markedsføre Danmark.

[email protected]

Kilde: