DF: Ingen offentlig opgave at sørge for at alle har råd til at bo i København

Mens venstrefløjen kappes om at love billige boliger til enhver, der vil bo i København, men ikke har råd til det, og de borgerlige partier enten f...

Slettet Bruger,

24/07/2008

Mens venstrefløjen kappes om at love billige boliger til enhver, der vil bo i København, men ikke har råd til det, og de borgerlige partier enten forholder sig tavse eller så småt er begyndt at synge med på melodien, så slår Dansk Folkeparti nu et slag for det frie boligvalg.

"Hvis man kigger på Ishøj og de andre områder ude omkring, så er der rimelige priser på boliger og kun 20 minutter ind med et S-tog, og så må folk jo flytte derud," siger partiets boligordfører, Anita Knakkergaard, til Information.

Hun fastslår, at Dansk Folkeparti ikke vil være med til at give flere støttekroner til opførelsen af billigere socialt boligbyggeri.

"Vi kan jo give tilskud og tilskud og tilskud, men jeg vil meget hellere give støtten til de mennesker, der bor i boligerne. Og så er spørgsmålet jo, om man skal støtte de svage eller dem med mellemindkomster, og der har vi den indstilling i Dansk Folkeparti, at vi gerne vil kigge på de svage grupper, men vi mener ikke, at folk som
politibetjente og sygeplejersker, hvor et par har 550.000 kroner i gennemsnitlig indtjening, er dårligt kørende," siger Anita Knakkergaard.

Socialdemokraternes gruppeformand, Carsten Hansen, kalder det beskæmmende og fuldstændigt urimeligt at foreslå folk at flytte til Ishøj. Kommunen har ellers igennem mange år haft socialdemokratisk borgmester.

[email protected]

Kilde: