DF: Fængsel skal ikke være hyggeligt

Unge kriminelle oplever et fængselsophold som hyggeligt og afslappende, konkluderer en undersøgelse fra Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, men...

Slettet Bruger,

03/11/2009

Unge kriminelle oplever et fængselsophold som hyggeligt og afslappende, konkluderer en undersøgelse fra Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, men det har aldrig været mening, lyder det nu fra Dansk Folkeparti.

"Man får jo et lidt andet billede af et fængselsophold af den her undersøgelse. Den afliver nogle myter om, at det er hårdt at være i fængsel, og at man bliver vænnet til at være kriminel," siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, til berlingske.dk og fortsætter:

"Fængselsphold skal være en straf og ikke ferie eller et luksusophold. Mange danske fængsler har flotte faciliteter med badeværelse, fjernsyn og DVD i den enkelte celle. Hvis fængslet har den effekt, som deltagerne i undersøgelsen siger, er der ikke meget håb for, at fængselsopholdet har nogen præventiv effekt."

Han understreger dog, at de unge ikke skal sidde i et fangehul.

"Men de skal mærke, at der er en konsekvens af deres kriminelle handlinger. Og jeg er bange for, at vi i Danmark er gået for langt med at gøre fængslerne så hyggelige, at det at sidde i fængsel ikke opleves som en hård straf," siger Peter Skaarup til berlingske.dk.

Klik her for at læse mere på berlingske.dk

[email protected]

Kilde: