DF: Danmarkshistorie på seminarerne

Slettet Bruger,

17/10/2007

Den kvindelige lærerstuderende, der for nylig røg ud af "Hvem vil være millionær" stillet over for valget mellem 1644 og 1944 på spørgsmålet "Hvornår blev Island selvstændigt", kunne måske ønske sig at Dansk Folkepartis nyeste forslag var vedtaget for flere år siden. Uddannelsesordfører Martin Henriksen vil nemlig have Danmarkshistorie som en fast del af alle kommende skolelæreres seminarieuddannelse. Det skriver DR Nyheder.

"Folkeskolen skal samle meget forskellige elever fra forskellige samfundslag i Danmark, og derfor er det nødvendigt med større forståelse for Danmarks historie," udtaler Martin Henriksen til Radioavisen.

Det er ellers ikke lang tid siden, at DF var med til at gennemføre en ændring på læreruddannelsen. Sidste år blev faget kristendomskundskab og livsoplysning tilføjet medborgerskab. Men der er altså behov for mere klassisk dannelse, mener Dansk Folkeparti.

"Alle lærerstuderende skal - uanset hvilket liniefag, de vælger - have grundlæggende viden om kristendom og danmarkshistorie. Det ønsker vi at prioritere højere i læreruddannelsen," siger Martin Henriksen til Radioavisen.

[email protected]

Kilde: