DF: 80 mio. kr. mere til politiet

Oprettelsen af en særlig bandeenhed i politiet skader opklaringen af øvrige forbrydelser som for eksempel indbrud, voldelige overfald, biltyverier ...

Slettet Bruger,

06/11/2009

Oprettelsen af en særlig bandeenhed i politiet skader opklaringen af øvrige forbrydelser som for eksempel indbrud, voldelige overfald, biltyverier og anden kriminalitet. Det erkender Rigspolitichefen i dag over for Berlingske Tidende.

"Bandeindsatsen har topprioritet. Det er klart, at en så omfattende indsats ikke kan laves, uden at det i et eller andet omfang belaster politiet og dermed andre områder, og det vil øremærkede penge til bandeområdet kunne rette op på," siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg til avisen.

Hans udtalelelse får Dansk Folkeparti til at kræve, at regeringen finder de cirka 80 mio. kr. ekstra, som det årligt koster at drive den nye bandeenhed, Task Force Øst.

"Hr. og fru Jensen skal ikke lide under, at der forEgår en vanvittig bandekrig. Regeringen må finde de ekstra 80 mio. til bandeenheden på finansloven, så de enkelte politikredse ikke skal afgive ressourcer. Ellers betyder det, at politiet vil få sværere ved at opklare forbrydelser, og det vil jo gå ud over danskerne," siger DF-retsordfører Peter Skaarup til Berlingske Tidende.

Klik her for at læse mere på berlingske.dk

[email protected]

Kilde: