DF-vælgere vil have rødt samarbejde

Slettet Bruger,

17/12/2007

Dansk Folkeparti er ikke mere borgerligt, end at de kan arbejde med Socialdemokraterne om bl.a. højere offentlig løn. Og den linje møder opbakning fra af DF's egne vælgere, viser en meningsmåling, som A&B Analyse har udført for Altinget.dk.

Hele 71 pct. af partiets vælgere mener det er en god idé, "hvis der fremover kommer et øget samarbejde mellem Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti", mens kun 16 pct. finder det en dårlig idé. Også hos Socialdemokraterne er der opbakning til den nye alliance, omend kun fra lige over halvdelen af partiets vælgere. 32 pct. af S-vælgerne så helst, at de to partier holdt sig fra hinanden.

"Vores holdning er, at vi skal søge indflydelse, hvor vi kan, og det er de fleste af vores vælgere åbenbart enige i. Nogle er mere forsigtige end andre, men den overvejende del vil være interesserede i, at vi skaber politiske resultater," siger Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen til Altinget.dk.

Alligevel stuerene
Adspurgt, om partiet er gået væk fra den forhenværende formand Poul Nyrup Rasmussen ord om, at Dansk Folkeparti aldrig ville blive stuerene, lyder svaret fra Henrik Sass Larsen:

"Jah, vi anser alle mandater som lige gode, hvis de kan være med til at fremme socialdemokratisk politik. Og vi ser DF som et parti på linje med alle andre."

DF's gruppeformand og finansordfører Kristian Thulesen Dahl er ikke overrasket over resultatet. Der er nemlig "mange frafaldne socialdemokrater blandt vores vælgere," som han siger til Altinget.dk.

[email protected]

Kilde: