DF-vælgere går næsten aldrig i kirke

Slettet Bruger,

29/10/2007

Dansk Folkepartis vælgere går meget sjældent i kirke, viser en meningsmåling foretaget af Gallup ifølge Kristeligt Dagblad. Selvom Dansk Folkeparti ikke forsømmer en lejlighed til at betone vigtigheden af kristendommen i den danske kulturarv, så er det kun 2,6 procent af alle ugentlige kirkegængere, der stemmer på partiet. Det tal er en kraftig underrepræsentation i forhold til Dansk Folkepartis tilslutning i befolkningen på omkring 13 procent, og kun det lille venstrefløjsparti Enhedslisten kan mønstre færre kirkegængere end Pia Kjærsgaard og co.

Danske Ole P. Riis, der er professor i religionssociologi ved Agder Universitet i Norge, mener at forklaringen er, at Dansk Folkeparti er et protestparti.

"Selvom ledelsen og ikke mindst Søren Krarup og Jesper Langballe ofte betoner kristendommens betydning for dansk kultur, er Dansk Folkeparti også et protestparti med en traditionel skepsis over for autoriteter, herunder kirken," siger Ole P. Riis til Kristeligt Dagblad.

Flest Venstre-folk i kirken
Det parti, som har flest vælgere siddende på kirkebænkene, er Venstre med 28,1 procent, hvilket ligger en anelse over tilslutningen i befolkningen. Det er ikke så sært, mener folketingsmedlem for Venstre Britta Schall Holberg.

"At være aktiv i de lokale fællesskaber har altid spillet en stor rolle i Venstre, og det gælder ikke mindst kirken. Jeg går selv i kirke med fynd og klem og ved selv, at mange andre også ser det som en afgørende del af den historie og kultur, der præger Venstre," siger Britta Schall Holberg.

Ikke overraskende er Kristendemokraternes vælgere kraftigt overrepræsenterede i kirken. Selvom partiet ved sidste valg ikke klarede spærregænsen på de to procent, så udgør kristendemokrater 20,9 procent af kirkegængerne ifølge Kristeligt Dagblad.

[email protected]

Kilde: