DF-vælgere dybt splittede om højere løn til offentligt ansatte

Slettet Bruger,

04/12/2007

Af Ole Birk Olesen

Egeninteressen synes at have bedre tag i Dansk Folkepartis vælgere end i andre partiers vælgere, når de bliver spurgt, om de er villige til at betale mere i skat for, at de offentligt ansatte kan få mere i løn. Dansk Folkeparti har således de vælgere, som er mest splittede i det spørgsmål afhængigt af, om de selv er privat eller offentligt ansatte. Det viser en meningsmåling, som Catinét har foretaget for tænketanken CEPOS.

I alle partier er vælgere, som er offentligt ansatte i højere grad villige til at betale mere i skat, for at de selv kan få en højere løn, men hos Dansk Folkeparti er forskellen til de privat ansatte særligt stor. Mens kun 21 procent af de privat ansatte DF-vælgere er villige til at punge ud til en højere løn, gælder det for hele 89 procent af de offentligt ansatte DF-vælgere. En forskel på 68 procentpoint.

I partier som Venstre, Socialdemokraterne og SF er vælgerne ikke nær så splittede afhængigt af deres ansættelssted. I alle tre partier ligge forskellen kun på omkring 20 procentpoint.

Enhedslisten er det parti, som har mindst forskel på privat og offentligt ansattes syn på sagen. 100 procent af partiets offentligt ansatte vælgere vil betale mere i skat for, at de selv kan få mere i løn - og de får opbakning fra 100 procent af de privat ansatte vælgere.

[email protected]

Kilde: