DF-toppen splittet om opbakning til Fogh

Dansk Folkepartis øverste top, formand Pia Kjærsgaard og kronprins Kristian Thulesen Dahl, er ikke enige om, hvad der skal blive af statsminister A...

Slettet Bruger,

26/03/2009

Dansk Folkepartis øverste top, formand Pia Kjærsgaard og kronprins Kristian Thulesen Dahl, er ikke enige om, hvad der skal blive af statsminister Anders Fogh Rasmussen, hvis det glipper for ham med posten som generalsekretær i NATO.

Ifølge Thulesen Dahl kan Anders Fogh Rasmussen i så fald kun vanskeligt blive i Statsministeriet, fordi han med sit NATO-kandidatur klart har tilkendegivet, at han ikke længere gider at være statsminister i Danmark.

"Når jeg læser det politiske spil her på Christiansborg, er Anders Fogh Rasmussen på vej væk fra dansk politik. I bedste fald bliver han NATO's generalsekretær, men hvis han ikke får den post, må vi alligevel have en afklaring: Enten forlader han så statsministerposten, samtidig med han stadig kandiderer til en international post, og det kan han godt. Eller også må han - og det kan jeg næsten ikke se, hvordan han skulle kunne gøre med troværdigheden i behold - sige, at uanset, hvem der ringer, eller uanset hvilket job vi taler om, er han kandidat til næste folketingsvalg," siger Kristian Thulesen Dahl til ekstrabladet.dk.

Den melding turnerede Kristian Thulesen Dahl i går med i det meste af den danske presse, men i løbet af dagen kom der kontramelding fra Pia Kjærsgaard.

"Hvis ikke Anders Fogh får posten som generalsekretær for NATO - og det er der jo ingen, der ved endnu - så er der bestemt grund til, at han klart melder ud, at han opstiller som statsministerkandidat til næste folketingsvalg. Men der skal ikke herske nogen tvivl om vores fulde opbakning til statsministeren," sagde Pia Kjærsgaard til Ritzaus Bureau.

Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, mener, at Venstre selv styrer, hvornår partiet skal have et lederskifte.

"Jeg vil gerne henstille til, at alle stopper deres spekulationer. Den dag, der kommer et lederskifte, er det noget, vi selv styrer. Og det er slet ikke noget, der foregår i pressen," siger hun til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: