DF-forslag om højere løn vil koste 28 mia., hvis alle skal have

Slettet Bruger,

07/08/2007

Det bliver dyrt, hvis alle offentligt ansatte skal tage del i den lønfest, som Dansk Folkeparti har lovet social- og sundhedsansatte, viser beregninger fra hovedorganisationen FTF ifølge Jyllands-Posten.

Og det regner man bestemt med, lyder det fra både sygeplejersker, pædagoger og politifolk.

"Jeg har ikke noget at indvende imod, at social- og sundhedsassistenterne får lønstigninger, men man skal være opmærksom på, at det smitter af på andre grupper. Vi har i vores medlemskreds en helt berettiget forventning om, at der sker et betydeligt lønløft til politifolk ved overenskomsterne i 2008," siger formanden for Politiforbundet, Peter Ibsen.

35.000 om måneden
Sygeplejerskerne kræver en månedsløn på 35.000 kr. over de næste syv år, og også pædagogerne vil have del i den offentlige gaveregn.

"Jeg vil tale imod, at der skal lave en skævdeling, men tale for, at lønforskellen til det private område samlet set skal udlignes," siger formanden for pædagogernes fagforening, BUPL, Henning Pedersen.

I sidste uge stillede Dansk Folkeparti krav om en pulje på fem milliarder kroner til et særligt lønløft til især social- og sundhedsansatte, mens Socialdemokratiet har lovet "en stor pose penge".

[email protected]

Kilde: