DA afviser førtidspensionist-beskyldning: Vi er ikke ude i et skummelt ærinde

Af Ole Birk OlesenFormanden for Foreninger For Førtidspensionister mener, at arbejdsgiverne i virkeligheden er ude på at skaffe mere udenlandsk arb...

Slettet Bruger,

11/01/2008

Af Ole Birk Olesen

Formanden for Foreninger For Førtidspensionister mener, at arbejdsgiverne i virkeligheden er ude på at skaffe mere udenlandsk arbejdskraft til landet, når de opfordrer til, at flere førtidspensionister kommer i arbejde.

Men den slags motiver afviser chefkonsulent Jørgen Bang-Petersen fra Dansk Arbejdsgiverforening.

"Vores intention er at få nogen medarbejdere til virksomhederne. Vi er på jagt i alle hjørner af det danske samfund, og når vi kan konstatere, at der ikke er medarbejdere her i landet, så er det klart, at vi må finde dem andre steder, hvis virksomhederne skal kunne producere og konkurrere. Men jeg kan ikke se, at det skulle være et skummelt ærinde at opfordre til, at førtidspensionisterne skal forsørge sig selv, hvis de kan det," siger Jørgen Bang-Petersen til 180Grader.dk.

Dansk Arbejdsgiverforening opforder til, at kommunerne genvurderer førtidspensionisternes arbejdsevne med henblik på at finde ud af, om de vitterligt ikke er i stand til at arbejde.

Hver femte førtidspensionist har arbejde
"Der er en del af førtidspensionisterne, som rent faktisk arbejder. Omkring en femtedel af førtidspensionisterne på den gamle ordning har en arbejdsindkomst oven i førtidspensionen, så der er altså en vis arbejdsevne hos førtidspensionisterne," siger Jørgen Bang-Petersen.

Udgangspunktet for DA's forslag er særdeles positive erfaringer fra Holland, oplyser han:

"Her evnede en meget stor del af de revurderede førtidspensionister faktisk at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Man revurderede i alt 325.000, og en tredjedel af dem mistede deres førtidspendion."

[email protected]

Kilde: