Cuba i anholdesoffensiv

Slettet Bruger,

08/12/2007

Ifølge den Cubanske Kommission for Menneskerettigheder og Forsoning, der er forbudt af Cubas myndigheder, er antallet af politiske fanger faldet, siden Raoul Castro tog over som fungerende præsident for sin bror Fidel. Men de seneste uger har myndighederne sat en offensiv igen mod frittænkende modstandere, en offensiv dissidenterne selv betegner som "præventiv repression". Det skriver BBC News.

"Hvis for eksempel en gruppe skal mødes i et hus eller en park, så tilbageholder politiet dem, så de ikke kan nå frem til mødet," siger lederen af dissidentkommissionen, Elizardo Sanchez.

Den nye taktik har medført at antallet anholdelser igen stiger voldsomt på Cuba. Forleden belv 11 mennesker anholdt i en kirke, hvad har forværret forholdet mellem kommunisterne og den katolske kirke, et forhold der ellers har været i bedring lige siden, den daværende pave Johannes Paul II var på besøg i landet i 1998.

Ifølge den Cubanske Kommission for Menneskerettigheder og Forsoning skal de mange anholdelser i den senere tid også ses som et udtryk for, at styret ikke ønsker, at den internationale Menneskerettighedsdag på mandag bliver markeret.

Castrostyret har ved flere lejligheder benægtet eksistensen af politiske fanger. De fængslede er derimod lejesoldater finansieret af den amerikanske stat for at underminere den cubanske revolution.

[email protected]

Kilde: