Connie Hedegaard undsiges af konservativ ordfører

Slettet Bruger,

27/07/2007

Af IKKEMIG 2

Miljøminister Connie Hedegaard (K) løb tilsyneladende med en halv vind, da hun tidligere i dag foreslog, at staten skal rykke ud med erstatning til boligejere, hvis grunde taber værdi på grund af en nærliggende vindmølle. De Konservatives miljøordfører, Christian Wedell-Neergaard, der udtaler sig på vegne af partiets folketingsgruppe, vil hellere sende regningen til vindmøllernes ejere.

"Jeg synes det ville være meget relevant at se på, om det er møllernes ejere, der skal betale. Det svarer jo til at opsætte et hvilket som helst andet fabriksanlæg, som har en effekt på omgivelserne," siger han til 180Grader.dk.

I et interview med Weekendavisen foreslår miljøminister Connie Hedegaard ellers, at det er skatteyderne, der skal betale for støjende vindmøller.

"Virker ikke logisk"
"Hvis man bor tæt på en stor, ny vindmølle, skal man kunne få en økonomisk kompensation fra staten, vel at mærke hvis man kan dokumentere, at man har lidt et værditab. Ligesom folk, der bor tæt på nye motorveje," udtaler hun ifølge Weekendavisen.

Men hendes egen miljøordfører forstår ikke, hvorfor det er staten, der skal betale.

"Det er nyt for mig, hvis det er sådan, at staten betaler erstatning for opsætning af private anlæg. Det synes jeg ikke virker logisk," siger Christian Wedell-Neergaard, der fremhæver, at den endelige løsning, som også skal have opbakning fra andre partier, endnu ikke ligger fast.

[email protected]

Kilde: