Connie H. vil have miljøskatterne i vejret

Regeringen har indtil nu afvist al diskussion af skattelettelser med henvisning til den skattekommission, der blev nedsat i januar, og som man gern...

Slettet Bruger,

29/06/2008

Regeringen har indtil nu afvist al diskussion af skattelettelser med henvisning til den skattekommission, der blev nedsat i januar, og som man gerne vil give "arbejdsro". Men nu bryder klimaminister Connie Hedegaard (K) tavsheden med et forslag om at sende de grønne afgifter på en himmelflugt. Det beretter Berlingske Tidende.

Anledningen er, at Danmark til næste år skal være vært ved FN's klimatopmøde. Og til den tid vil klimaministeren gerne kunne freemvise sine internationale kolleger nogle højere afgifter.

"Før man skal have gæster, må man se at få ryddet op," som hun siger til Berlingske Tidende.

"Logisk at beskatte arbejde mindre"
Connie Hedegaard forudser, at alle hjem om ti år har intelligente elmålere, der f.eks. lader vaskemaskinen køre automatisk om natten og udnytte den meget strøm fra vindmøller, som i øjeblikket blot går til spilde.

Derfor varsler klimaministeren også massive offentlige investeringer i energibesparelser og kollektiv trafik. De resterende indtægter fra de højere klimaafgifter kan så bruges til at nedsætte indkomstskatten.

"Det er logisk at beskatte arbejde mindre, fordi vi vil gerne have folk til at arbejde mere. Omvendt er det logisk, at energien bliver dyrere, for vi vil have mennesker til at bruge mindre af den," siger Connie Hedegaard.

V maner til besindighed
Hos regeringspartneren Venstre maner skatteordfører Torsten Schack Pedersen til besindighed:

"Skattekommissionen har et kommissorium, hvori der også er taget højde for, at skatteomlægningen skal støtte regeringens energi- og klimapolitik. Men det skader processen, hvis vi kommer med delkonklusioner undervejs," siger han.

Derimod er forslaget om højere afgifter sød musik i øret hos Socialdemokraternes ordfører, Nick Hækkerup:

"Grønne afgifter er jo en skat på noget af det, vi gerne vil have mindre af, nemlig forurening. Men de har jo behandlet miljøområdet helt vanvittigt og spildt masser af tid på Bjørn Lomborgs mærkelige ideer. Så regeringen har en del at bevise," siger han til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: