Claus Hjort vil have flere mænd på orlov

Slettet Bruger,

03/09/2007

For ligestillingens skyld skal mænd have mere end kvinder, når de går på barsel. Det mener beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen, der opfordrer arbejdsmarkedets parter til at vedtage overenskomster, der gør det mere attraktivt for familierne at lade manden gå på barsel. Det skriver Berlingske Tidende i dag.

"Et af problemerne er jo de skæve lønninger mellem mænd og kvinder. Det koster mere, når far bliver hjemme," siger Claus Hjort, der mener, at man bør arbejde hen imod økonomisk kompensation til fædrene.

Foruden at være beskæftigelsesminister er Claus Hjort også formand for det nyligt nedsatte Ministerudvalg for Personligt Ansvar. Men det forhindrer ham ikke i at give familierne en vejledning i, hvordan barslen bør planlægges, mener han.

"Familien har brug for det"
"Mænd har brug for at tage barselsorlov. Familien har brug for det. At man er fælles om ting. At far også tager sig af de hjemlige sysler. Ud fra et aspekt om ligestilling og et familieaspekt."

I fagbevægelsen ser man positivt på at betale ekstra for at højtlønnede mænd kan holde sig væk fra arbejdsmarkedet. FOA-formand Dennis Kristensen vil på de offentligt ansattes vegne stille krav om, at fædre skal have forbedrede muligheder for at holde længere barselsorlov med fuld løn.

"Vi kan ikke blive ved med at lave nogle underlige krøller på mande-barselsorloven, så det alligevel ender med at være kvindens barselsorlov," siger Dennis Kristensen.

S: For slapt
Socialdemokraternes socialpolitiske ordfører, Mette Frederiksen, mener det er "slapt" af beskæftigelsesministeren at overlade beslutningen til arbejdsmarkedets parter.

"Hidtil har Hjort jo ikke anderkendt problemet, så det er et skridt i den rigtige retning. Men i stedet for selv at bidrage til at løse problemet, så beder han andre om at gøre det. Det er slapt," siger hun.

[email protected]

Kilde: