Claus Hjort til a-kasserne: Kom op i omdrejninger!

Slettet Bruger,

07/06/2007

Det kan ikke passe, at så mange skal gå rundt og være ledige og modtage dagpenge, når arbejdsmarkedet i den grad efterspørger nye ansatte, mener beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen. Han vil have a-kasserne til at være mere aktive med at få deres medlemmer i arbejde.

"Vi har stadig for mange problemer. Når der er så stor efterspørgsel efter arbejdskraft, så er det uacceptabelt, hvis der er a-kasser, der lader medlemmerne gå ledige uden at tage fat i dem," siger han ifølge tv2.dk, og det må gerne gå lidt tjept:

"I løbet af et års tid eller to skal de være oppe i omdrejninger. Man må jo huske på, at vi har en enestående chance for at hjælpe folk i arbejde, og det skal udnyttes."

Claus Hjort Frederiksen kalder det en forbrydelse, hvis man forsømmer den enestående chance for at få folk i arbejde nu.

"Vi har stadig nogle ledige, der har være ledige i over tre måneder, der oven i købet har erfaring på områder, hvor der er mangel på arbejdskraft. Vi har nu en enestående chance for at hjælpe mennesker i arbejde, og det ville da være en forbrydelse at forsømme," siger han.


OBO

Kilde: