Claus Hjort opgiver regelforenkling for små virksomheder

Siden 2001 har regeringen lovet mindre virksomheder, at de skulle kunne slippe for at udfylde de såkaldte arbejdspladsvurderinger (APV), men nu dro...

Slettet Bruger,

28/04/2008

Siden 2001 har regeringen lovet mindre virksomheder, at de skulle kunne slippe for at udfylde de såkaldte arbejdspladsvurderinger (APV), men nu dropper beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen helt løftet, skriver Ugebrevet A4.

"Jeg må sige, at jeg personligt har skiftet opfattelse omkring APV'en. Fra at have betragtet det som noget bureaukrati og en administrativ byrde, som skulle fjernes fra de små virksomheder, så har jeg, jo mere jeg har arbejdet med dette område, indset, at det er vigtigt at have et omdrejningspunkt for sikkerhedsarbejdet. At man skal sætte nogle ord ned på skrift som resultat af nogle overvejelser, man har gjort sig omkring sikkerheden, er en vigtig proces også for små virksomheder," siger beskæftigelsesministeren til Ugebrevet A4.

Det glæder man sig over i LO, men hos de små arbejdsgivere er man skuffet.

"Det er efterhånden typisk, at VK-regeringen ikke holder de løfter, som de i sin tid gav de små og mellemstore virksomheder, som jeg repræsenterer. Set med mine øjne kunne vi næsten lige så godt have en socialdemokratisk regering. Jeg har svært ved at se gode eksempler på regelforenklinger," siger Ole Thorup Nielsen, der er formand for Bager- og Konditormestre i Danmark, hvoraf mange netop har under 10 ansatte.

[email protected]

Kilde: