Claus Hjort: Vi skal ikke spare en krone

Slettet Bruger,

28/07/2007

Vi skal tage det personlige ansvar alvorligt og holde op med at overlade alt til det offentlige. Men staten skal fortsat tage en stor bid af danskernes indtægter. Mere personligt ansvar skal nemlig ikke medføre en slankning af staten.

"Udspillet er ikke noget nedskæringsprojekt. Det skal ikke medføre en eneste offentlig besparelse at diskutere det personlige ansvar. Men det er utroligt vigtigt. Vi skal hele tiden finde ud af, om vi har den rette balance mellem rummet til personligt ansvar og den opgave, som fællesskabet skal løse," siger Claus Hjort Frederiksen til Ritzau.

Regeringen er af borgerlige debattører blevet beskyldt for at tale som om den "elsker den socialdemokratiske velfærdsstat" og for "tågesnak", og medstifteren af Libertas, Mikael Bonde Nielsen, har talt om "50 års pottetræning i ansvarsforflygtigelse". Beskæftigelsesministeren afviser, ikke overraskende, kritikken. For Venstre er der intet i vejen for, at udstrakt personlig frihed kan kombineres med en stærk stat.

"Vi har justeret vores politik. Vi erkender i dag behovet for en stærk offentlig sektor som støtte til den personlige frihed. Der er ikke noget modsætningsforhold mellem det offentlige og det private," mener Claus Hjort.

[email protected]

Kilde: