Claus Hjort: Mangel på arbejdskraft er fortsat en hovedudfordring

Ledigheden stiger nu for første gang siden januar 2004, fortæller Danmarks Statistik, men mangel på arbejdskraft er fortsat den store udfordring fo...

Slettet Bruger,

27/11/2008

Ledigheden stiger nu for første gang siden januar 2004, fortæller Danmarks Statistik, men mangel på arbejdskraft er fortsat den store udfordring for dansk økonomi i årene fremover, lyder det fra beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen ifølge Ritzaus Bureau.

"Vi har en meget lav ledighed, og vi vil ikke opleve stor arbejdsløshed i Danmark. Der er også stadig mange ledige job. Trods en lille stigning i ledigheden er mangel på arbejdskraft en permanent udfordring, som vi vil stå med i mange år fremover. I 2015 vil arbejdsstyrken være 66.000 mindre. De generationer, der forlader arbejdsmarkedet i disse år, er omtrent dobbelt så store, som dem, der kommer ind på arbejdsmarkedet. Alene demografien gør, at vi ikke vil opleve en stor arbejdsløshed i Danmark," siger Claus Hjort Frederiksen i en kommentar.

De økonomiske vismand har i dag fremlagt en ny rapport om dansk økonomis tilstand. De vurderer, at ledigheden vil stige fra 48.000 fuldtidspersoner i dag til 120.000 i 2011.

[email protected]

Kilde: