Claus Hjort: Ja, politikerne blander sig i for meget

Danskerne påtager sig for lidt personligt ansvar, mener regeringen, men det kan måske skyldes, at politikerne blander sig i for meget

Slettet Bruger,

20/05/2008

Danskerne påtager sig for lidt personligt ansvar, mener regeringen, men det kan måske skyldes, at politikerne blander sig i for meget. Det erkender beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen i dag i Nyhedsavisen.

"Der er utvivlsomt en tendens til, at politikere blander sig i problemer, som ikke har brug for politiske løsninger. Det er da også bekymringen med, at vi har mange ordninger til alting. Så tænker folk: Det er jeg ikke god nok til at klare selv. Det må andre håndtere," siger Claus Hjort Frederiksen.

Han mener, at udfoldelsen af det personlige ansvar ofte hindres af en nærmest automatisk præmis i pressen om, at alle problemer skal løses af politikerne.

"Pressen bringer dagligt enkeltsager, som lægger op til, at vi politikere skal løse alle tænkelige og utænkelige problemer. Vi bliver afæsket et svar på, hvad det politiske system, så vil gøre ved det. Bagefter bliver vi spurgt, hvorfor staten blander sig så meget. Jeg har endnu ikke set en artikel, der sluttede med at slå fast, at det er folks eget ansvar," siger beskæftigelsesministeren.

Især i sundhedsdebatten, mener Claus Hjort Frederiksen, at der er plads til forbedringer.

"Vi støder som politikere på grænseflader. For eksempel når det handler om rygning, fedme, spisevaner, kost eller motion. For mig er udgangspunktet, at det er den enkelte person, der har ansvaret. Samfundet skal selvfølgelig hjælpe, men det er ikke samfundets skyld, at man bliver fed," siger han til Nyhedsavisen.

[email protected]

Kilde: