Christmas støtter alligevel ikke øremærket barsel

"Jeg kommer fra en meget fastlåst position, hvor jeg mener, at det er forældrene og familierne, der selv skal afgøre det," siger løsgængeren Pia Ch...

Slettet Bruger,

25/01/2008

"Jeg kommer fra en meget fastlåst position, hvor jeg mener, at det er forældrene og familierne, der selv skal afgøre det," siger løsgængeren Pia Christmas-Møller ifølge jp.dk.

Dermed er der ikke flertal for et forslag fra Socialdemokraterne, SF, de Radikale og Enhedslisten om at øremærke tre måneder af barselsorloven til barnets far. Forslaget kommer til afstemning i folketingssalen i dag.

Pia Christmas-Møller har ellers tidligere talt for forslaget i en kronik, som blev offentliggjort i ugen op til de Konservatives landsråd i november sidste år. I kronikken erklærede hun sig "parat til at diskutere andre modeller" end den nuværende, hvor forældrene selv må bestemme, hvordan de vil fordele 38 uger af den offentligt understøttede barselsorlov.

"Også modeller hvor man ændrer på længden af orloven eller siger, at en del af barselsorloven skal forbeholdes fædrene," tilføjede hun dengang.

[email protected]

Kilde: