Christmas-Møller i parentes: Rygeloven gik for langt

Slettet Bruger,

28/09/2007

Dette er ikke "Christmas-Møller Tidende", men 180Grader.dk. Ikke desto mindre må vi igen berette om den konservative politiske ordførers storoffensiv op til weekendens landsråd. Pia Christmas-Møller har i dag skrevet Berlingske Tidendes kronik, hvor hun lancerer "Konservatismens ti bud".

Menneskers ligeværdighed og forskellighed skal forsvares. Tolerancen skal skilles fra intolerancen. Og sammenhængen i nutidens beslutninger skal bygge på hensynet til den enkelte og gennemføres i respekt for tidligere generationers arv. Sådan lyder det ukontroversielt fra Christmas-Møller, der ellers i to tilfælde er gået imod partilinjen de seneste dage.

Parentetisk (selv)kritik
Men i afsnittet om den personlige ejendomsret kan hun alligevel ikke nære sig.

"Den personlige ejendomsrets ukrænkelighed er nærmest dogmatisk for os konservative, fordi den er individets magtmiddel mod overgreb fra staten og andre," skriver hun og fortsætter: "Med rygeloven gik man (for) langt ind på det private felt i hensynet til menneskers helbred. Men i det omfang, sundhedsudgifterne har spillet en rolle, fører argumentationen - tænkt helt i bund - til det totale formynderi, hvorefter staten også skal bestemme vores kost og idrætsgrene for at forhindre udgifter til fedme og sportsskader."

Da lovforslag L 191 om de nye rygeregler blev vedtaget 29. maj stemte to medlemmer af regeringspartierne imod: Venstres Irene Simonsen og den konservative Henriette Kjær.
Kilde: