Christiansborg om nye afsløringer: Københavns Kommune skal overvåges

Københavns Kommune skal under ekstern overvågning, mener Christiansborg

Slettet Bruger,

30/07/2009

Københavns Kommune skal under ekstern overvågning, mener Christiansborg. Det skriver Berlingske Tidende.

De skrappe krav fra Christiansborg kommer efter revisionsfirmaet Deloittes gennemgang af økonomistyringen i Teknik- og Miljøforvaltningen. Deloitte beskriver blandt andet i rapporten hvordan ansatte benytter sig af hjemmelavede Excel-ark i budgetplanlægningen og at der er såkaldte "statuskonti" i Teknik- og Miljøforvaltningen helt tilbage fra 1997, som ikke er afstemte endnu.

Værst er det dog, at Teknik- og Miljøforvaltningen i de første måneder af 2009 var helt ude af stand til at betale regninger på grund af tekniske problemer.

"Teknik- og miljøforvaltningen har ikke modtaget en stor del af de regninger, der har skullet betales, og dermed blev der opbygget en stor pukkel af ubetalte regninger i årets første måneder," konstaterer Deloitte, og fortsætter:

"Flere centre peger i denne forbindelse på, at manglende rettidig betaling af regninger udgør et generelt problem for Teknik- og Miljøforvaltningen."

Afsløringerne har fået et politisk flertal på Københavns Rådhus og Christiansborg til at forlange, at hele kommunen bliver sat under administration.

"Sagen beviser, at der er behov for, at de modtager noget kvalificeret hjælp. Jeg mener, at Indenrigsministeriet eller nogle af økonomikonsulenterne under KL bør hjælpe kommunen i den periode, som skal til. Vi taler i hvert fald om et år," siger Dansk Folkepartis kommunalordfører, Hans Kristian Skibby, til Berlingske Tidende.

Forslaget får støtte af Socialdemokraterne, SF og Venstre.

På Københavns Rådhus ønsker man også at benytte sig af en ekstern overvågning for at komme problemerne til livs.

"Det er til dumpekarakter og meget alvorligt. Der er så mange spørgsmål, som kræver at blive belyst," siger den konservative sundheds- og omsorgsborgmester Mogens Lønborg til Berlingske Tidende.

De Konservative, Venstre og Dansk Folkeparti foreslår derfor, at et eksternt revisionsfirma hyres til at overvåge udviklingen i kommunen på månedlig basis.

[email protected]

Kilde: