Chefen holder aldrig fri

Deres løn er høj sammenlignet med den almindelige lønmodtagers, men cheferne ofrer også noget for pengene og de tager et ansvar for virksomheden, s...

Slettet Bruger,

04/07/2008

Deres løn er høj sammenlignet med den almindelige lønmodtagers, men cheferne ofrer også noget for pengene og de tager et ansvar for virksomheden, som de færreste menige medarbejdere er villige til at påtage sig. Det gælder f.eks. her i sommerferien, hvor en rundspørge, som ErhvervsBladet.dk har foretaget blandt en række virksomheder, viser, at virksomhedernes øverste hoveder tager arbejdet med på ferie.

"Jeg synes ikke, jeg er god nok til at slippe jobbet i ferien. Min mobil er altid åben, så de ansatte kan komme i kontakt med mig. Derudover kan jeg godt finde på at arbejde hjemmefra en dag, hvis der opstår ting, jeg må reagerer på. Generelt kunne jeg godt ønske mig at slippe jobbet noget mere i ferien," siger Christian Dorph, direktør for vandrehjemskæden Danhostel, til ErhvervsBladet.dk.

Ikke en eneste af de chefer, som ErhvervsBladet.dk har talt med, slukker for mobiltelefonen i ferien. Og flere tjekker mails og åbner computeren hver dag.

"Når jeg går ud på golfbanen eller sætter mig ved swimmingpoolen, hiver jeg ikke stikket ud. Jeg holder ferie, men jeg har ikke brug for at melde mig ud af samfundet. Mit arbejde er en fornøjelse, og jeg har altid levet med, at jeg ikke hiver stikket ud," siger adm. direktør for De Samvirkende Købmænd John Wagner.

Direktør Henrik Dam Jespersen fra Hurup Møbelfabrik holder så meget af at arbejde i ferien, at hans medarbejdere ligefrem har bedt ham om at slukke telefonen.

"Jeg er selvstændig, så jeg slipper aldrig helt jobbet. Min mobil er åben, idet jeg er nysgerrig. Så jeg kan ikke lade være med at holde mig i kontakt med firmaet," siger han til ErhvervsBladet.dk.

[email protected]

Kilde: