Che Guevara's skarpretter opereret af cubanske læger

Slettet Bruger,

03/10/2007

Det cubanske kommunistpartis avis, Granma, oplyser, at manden, der i 1967 dræbte Che Guevara med et enkelt skud i hovedet, nu er blevet opereret for grå stær - af cubanske læger.

Che Guevara var en af de ledende skikkelser under den cubanske revolution, og avisen benytter derfor lejligheden til at fremstille dette paradoks som et udtryk for cubansk storsind.

"Mario Teran er gammel nu, men han kan atter værdsætte farven på himlen og i skovene, han kan nyde sine børnebørns smil og værdsætte fodboldkampe. Men kan helt sikkert aldrig blive i stand til at se forskellen mellem de idéer, der fik ham til at myrde en mand med koldt blod, og ideerne hos denne mand," skriver Granma, der er det officielle nyhedsorgan i Cuba og styret af det kommunistiske parti.

Guevara henrettede selv mange
Che Guevara var selv en koldblodig morder og henrettede flere mennesker i de fange- og interneringslejre, han oprettede til homoseksuelle og politiske afvigere efter den cubanske revolution.

I 1966 deltog stalinisten Che Guevarra i en socialistisk revolution i Bolivia. Revolutionen slog fejl, og Che Guevara blev taget til fange af den bolivianske hær og dermed forhindret i at lade samme skæbne ramme Bolivia, som ramte Cuba i 1959. Che Guevara blev holdt i fangenskab indtil han i 1967 blev henrettet af Mario Teran.

[email protected]

Kilde: