Chavez sætter tropper ind mod studenter

Slettet Bruger,

02/11/2007

Under ledelse af universitetsstuderende gik titusinder af demonstranter i går på gaden i Venezuela for at demonstrerede mod en ændring af grundloven, der ifølge dem vil undergrave demokratiet og frihedsrettighederne. Det skriver AP.

"Dette er et diktatur camoufleret som et demokrati," siger Jorge Rivas, en 18-årig studerende til AP: "Chavez ønsker at vores land skal være som Cuba, og vi vil ikke tillade, at det sker."

Myndigheder brød demonstrationerne op med tåregas, vandkanoner og gummikugler. Ifølge officielle rapporter kom seks politimænd og en student til skade, men studenterne siger, at snesevis at demonstranter er kommet til skade. Den lokale tv-station, Globovision, har udsendt optagelser af flere politimænd, der tæsker en ubevæbnet demonstrant med køller.

Studenterne kastede med sten og flasker mod politimændenes skjolde, men trak sig tilbage da politiet begyndte at skyde med gummikugler.

"Chavez vil forblive ved magten hele sit liv, og det er ikke demokrati," siger Gonzalo Rommer, en 20 årig demonstrant.

Tættere på socialisme
Ændringsforslagene vil give staten kontrollen med centralbanken, skabe nye former for korporativ ejendom, tillade myndighederne at tilbageholde borgere uden en anklage og udvide præsidentperioden fra seks til syv år og tillade Chavez at stille op igen i 2012, ved at fjerne grænsen for hvor mange gange en præsident kan blive genvalgt.

Oppositionen, menneskerettighedsgrupper og den katolske kirke har udtrykt frygt for, at frihedsrettighederne bliver alvorligt svækket under grundlovsændringen.

Chavez, der er en nær ven af Cubas diktator, Fidel Castro, afviser, at ændringerne vil være en trussel mod frihedsrettighederne.

Han siger, at ændringerne vil hjælpe med at bevæge landet tættere på socialisme.

[email protected]

Kilde: