Chavez prøver med ny folkeafstemning

I december sidste år stemte et snævrt flertal af befolkningen i Venezuela nej til en forfatningsreform, der blandt andet gav præsidenten mulighed...

Slettet Bruger,

20/12/2008

I december sidste år stemte et snævrt flertal af befolkningen i Venezuela nej til en forfatningsreform, der blandt andet gav præsidenten muligheden for at søge genvalg mere end den ene gang, der er tilladt i dag. Men nu ser det ud til, at landets stærkt venstreorienterede præsident Hugo Chavez har held til at få en ny afstemning. Det melder BBC News.

Således har den Chavez-kontrollerede Nationalforsamling netop førstebehandlet en ansøgning fra præsidenten. og det forventes at man ved en andenbehandling i januar vil give grønt lys for en folkeafstemning, der i givet fald vil kunne finde sted i februar.

Ifølge BBC's korrespondent i Caracas er "Ja"-kampagnen allerede i fuld sving, men også oppositionelle grupper særligt fra studentermiljøet er ved at gøre klar til kamp mod forfatningsreformen, som de beskriver som "antidemokratisk, forfatningsstridig og imod nationale interesser".

[email protected]

Kilde: