Chavez har fået en ny fjende

Slettet Bruger,

29/11/2007

Venezuelas præsident Hugo Chavez fortsætter med at se sig sur på det meste af omverden. Senest har han svoret ikke at have "nogen for forhold" til den columbianske regering, så længe Alvaro Aribe er Columbias præsident. Det skriver BBC News. Udmeldingen kommer efter at Aribe har sat en stopper for Chavez' mæglingsforsøg mellem den columbianske regering og oprørsbevægelsen Farc, der herhjemme blandt andet er kendt som modtager af penge i den såkaldte "t-shirtsag".

Venezuela har derfor nu trukket deres ambassadør hjem fra Bogota og samtidig har Chavez annonceret, at de bilaterale handelsmæssige bånd mellem de nationer skal ophøre. En voldsom beslutning al den stund at kun USA overgår de to nationers indbyrdes betydning for udenrigshandel, som mellem Columbia og Venezuela årligt er på over 20 milliarder danske kroner.

En lodret løgner
Chavez udtalte, at Uribe er en præsident, som "er i stand til at levere lodrette løgne, der disrespekterer en anden præsident, som han kalder en ven, en han har bedt om hjælp".

Uribe stoppede ifølge ham selv Chavez' mægling, fordi denne ikke respekterede aftalen om ikke at have direkte kontakt med det coulmbianske militær. Han har opfordret Chavez til at lægge "vrede" og "forfængelighed" bort og komme videre med arbejdet.

Chavez' vrede kan komme til at koste vigtige forsyninger af blandt columbianske fødevarer til Venezuela, hvor regeringens priskontrol har gjort megen produktion urentabel.

[email protected]

Kilde: