Chavez bekymret for "fascistisk vold"

Slettet Bruger,

10/11/2007

Den seneste tids uroligheder i Venezuela, hvor voldsomme gadekampe er fulgt efter Nationalforsamlingens beslutning om at sende en række forfatningsændringer til folkeafstemning, er ikke regeringens ansvar. I stedet er det en bunke stærkt højredrejede elementer, der står bag, forklarede Hugo Chavez på et møde mellem latinamerikanske ledere i Chile i går, skriver cnn.com.

"Jeg anmoder dem indtrængende om ikke at gå den fascistiske vej. De går generelt ad vejen med fascistisk vold, og konfronterer love og folket, og de kigger altid efter Pentagons højtrangerede generaler," sagde præsidenten.

Folkeafstemningen skal finde sted 2. december og giver Chavez lov til at stille op til præsident, så mange gange han lyster. Derudover er der også forslag om yderligere nationaliseringer, censur af medierne og indskrænkede borgerrettigheder under undtagelstilstand. Forslagene har mødt kraftig kritik, særligt fra studerende. Derfor tilbød Venezuelas undervisningsminister forleden at sætte regeringstropper ind for at dæmpe urolighederne, men det blev afvist af universiterne.

"Vi falder ikke i den fælde," sagde rektor Eleazar Narvaez fra Venezuelas Central University.

Kritikere af Hugo Chavez mener nemlig, at regeringen længe har ledt efter en undskyldning til at indskrænke universiteternes autonomi, da mange af dem styres af rektorer, der har besejret Chavez-tro folk i valgene om at lede universiteterne.

[email protected]

Kilde: