Chavez: Oppositionen skjuler toiletpapir

Slettet Bruger,

01/12/2007

Få dage inden borgerne i Venezuela skal til stemmeurnerne, er der mangel på flere basisvarer, der i blandt mælk, kød, sukker, æg og ris. Endnu er toiletpapir tilgængeligt, men rygterne siger, at det også snart slipper op. Hvis det gør, er det oppositionens skyld, lyder regeringens forklaring i følge jp.dk

"Der findes grupper, sågar erhvervsfolk, som spiller et hårdt og beskidt spil," sagde finansminister Rodrigo Cabezas ifølge jp.dk fredag på stats-tv, hvor han anklagede oppositionen for at gemme toiletpapir for derved at øge indtrykket af varemangel.

Oppositionen får dog ikke skylden for den generelle mangel på basisvarer, som ifølge regeringen skyldes en høj økonomisk vækst i landet.

Socialisme den officielle styreform
På søndag skal vælgerne til urnerne for at stemme om en forfatningsændring, der, hvis vedtaget, vil styrke præsident Hugo Chavez' greb om magten. Forfatningsændringen vil blandt andet indføre socialisme som officiel regeringsform, nationalisere Centralbanken, og give præsidenten myndighed til at udpege borgmesteren i hovedstaden, Caracas, i modsætning til nu, hvor han skal vælges.

Det har mødt skarp kritik fra blandt andet universitetsstuderende, der har arrangeret flere demonstrationer i protest mod de foreslåede forfatningsændringer.

[email protected]

Kilde: