Chauffører vil spærre Danmark af

Slettet Bruger,

04/11/2007

200 lastbilchauffører er gået i gang med en omfattende blokade, der skal lukke danske grænseovergange og færgeruter. Aktionen er en protest mod deres køre- hviletidsbestemmelser. Det skriver TV2 Nyhederne.

"Det handler om vores kørehviletid, og de bøder, vi får for det. Vi vil hellere end gerne overholde reglerne, og det gør vi også til dagligt, men vi får så mange bøder for ting, der ikke har noget med færdselssikkerheden at gøre og som slet ikke er realistisk," udtaler chaufførernes talsmand Per Tuesen til TV2 News.

En skrivefejl eller få minutters overtrædelse koster 3000 kroner for chaufføren og det dobbelt for hans vognmand. Efter et par overskridelser kommer kørekortet og levebrødet i fare, forklarer talsmanden. Per Thuesen beretter, at chaufførerne i et år har forsøgt at forhandle med politikerne, og nu ikke ser anden udvej end aktion. Den skal lamme godstrafikken, så butikker og virksomheder ikke kan få tilført varer.

"Vi er tvunget til det. Vi kan ikke klare det psykiske arbejdspres, og vi ser dette som den eneste mulighed for at råbe politikerne op," siger Per Tuesen.

I øjeblikket er færger i Frederikshavn forhindret i at aflevere deres gods. Chaufførerne truer med at blokere flere færgelinjer i løbet af dagen, blandt andet ved Grenå, Rødby og Helsingør. Desuden skal grænseovergangen ved Padborg efter planen blokeres i aften.

[email protected]


Kilde: