Charlotte Dyremose siger nej til burka-forbud

De Konservatives kirkeordfører, Charlotte Dyremose, bryder nu partilinjen og siger nej til det burka-forbud, som foreslås i et nyt integrationsoplæ...

Slettet Bruger,

21/08/2009

De Konservatives kirkeordfører, Charlotte Dyremose, bryder nu partilinjen og siger nej til det burka-forbud, som foreslås i et nyt integrationsoplæg fra den konservative folketingsgrupppe. Det skriver Berlingske Tidende.

"For mig handler det om, hvad der er det demokratiske svar på undertrykkelse, og det er ikke forbud. Jeg er fuldstændig enig i at tage afstand fra brugen af burkaer, for jeg synes dybest set, at den er udtryk for et perverst kvindesyn. Men vi har i Danmark tradition for at værne om frihedsrettighederne, også når vi ikke bryder os om, hvad folk bruger dem til," siger Charlotte Dyremose til avisen.

Charlotte Dyremose var i front for de Konservative, da tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen for tre år siden sagde, at der var for meget religion i "det offentlige rum". Dengang havde stod Charlotte Dyremose som ordfører for de Konservative for det synspunkt, at religion ikke skulle forvises til privaten. Og det mener hun stadig.

"Det der med at forsøge at skræmme al religion ud af det offentlige rum, det skal man passe på med, for så kommer der en modreaktion. Når det er sagt, så har jeg svært ved at svare på, hvor meget burka handler om religion. Jeg er egentlig tilbøjelig til at tro, at det handler mere om politik og kultur, når kvinder går med burka," siger Charlotte Dyremose.

Hun understreger, at hun har gjort sin holdning klar over for den konservative ledelse, inden formand Lene Espersen og integrationsordfører Naser Khader præsenterede forslaget på partiets sommergruppemøde i tirsdags. Her sagde Lene Espersen ellers, at en enig folketingsgruppe stod bag.

De Konservatives gruppeformand, Henriette Kjær, undrer sig over Dyremoses brud på partidisciplinen.

"Jeg er ret uforstående. Efter en længere debat på vores gruppemøde i fredags konkluderede jeg som gruppeformand, at vi som gruppe bakkede op om et forbud mod burkaer. Og det var der ingen indvendinger imod fra nogen. Det er en underlig holdning hun giver udtryk for nu. Men hende om det, så må hun tage det sololøb," siger Henriette Kjær til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: