Charlotte Dyremose: Ikke strammere rygelov med min stemme

Af Ole Birk OlesenVenstres sundhedsordfører, Brigitte Josefsen, og Socialdemokraternes næstformand i Folketingens arbejdsmarkedsudvalg, Lone Møller...

Slettet Bruger,

27/03/2008

Af Ole Birk Olesen

Venstres sundhedsordfører, Brigitte Josefsen, og Socialdemokraternes næstformand i Folketingens arbejdsmarkedsudvalg, Lone Møller, meddelte i går, at de vil stramme rygeloven, når den kommer til revision om halvandet år. Og de Konservatives sundhedsminister Jakob Axel Nielsen afviste ikke den mulighed. Men uanset om partierne når til enighed om en stramning, så er der i hvert fald ét medlem af regeringspartierne, som ikke stemmer for, nemlig Charlotte Dyremose fra sundhedsministerens parti, de Konservative.

"Det bliver under ingen omstændigheder med min stemme, at den lov bliver strammet. Jeg stemmer imod. Ligesom jeg ville have stemt imod rygeloven i første omgang, hvis jeg ikke havde været på barselsorlov," siger Charlotte Dyremose til 180Grader.dk.

Charlotte Dyremose forbeholdt sig retten til ikke at følge partilinjen, da rygeloven i sin tid blev behandlet i Folketinget. Da hun gik på barsel overtog partiets nuværende politiske ordfører, Henriette Kjær, Dyremoses nej-stemme og trykkede på den røde knap i folketingssalen.

"Det er helt absurd og i skoven. Det Danmarks liberale parti nu vil er, at forbyde al rygning på andre menneskers private ejendom," siger Charlotte Dyremose med henvisning til, at Venstres sundhedsordfører vil fratage de små restaurationer med et serveringsareal på under 40 kvadratmeter den undtagelse, som gør det muligt at ryge der, uden at der skal indrettes et separat rygerum.

Charlotte Dyremose mener, at Venstre på den måde har været med til at lokke værtshusene til at foretage nyttesløse investeringer:

"Den nuværende lov har fået små barer til at investere millionbeløb i at tilpasse sig lovgivningen, og så er man fuldstændig ligeglad med det. De, der har sørget for at indrette serveringsarealet, så det nu er på under 40 kvadratmeter, de vil komme til at stå med fletningerne i postkassen."

Socialdemokraten Lone Møllers forslag om, at der skal være totalforbud mod at ryge på arbejdspladserne, også selvom man sidder der helt alene, har Charlotte Dyremose om muligt endnu sværere ved at acceptere.

"Så er vi jo simpelthen ude i, at folk, der arbejder hjemme fra deres egen stue, ikke må ryge hos sig selv, fordi det også er en arbejdsplads - for dem selv. Vi er helt ude over det, der har med folkesundhed at gøre. Tilbage er kun moralhysteriet," siger Charlotte Dyremose.

[email protected]

Kilde: