Cepos: Foghs søn klandres for andres fejl

Slettet Bruger,

18/06/2007

Godt nok er det en debatbog, men det var nok ikke den slags debat, som forfatteren havde håbet på. Henrik Fogh Rasmussens bog, "Amerikanske Tilstande", der for 14 dage siden blev offentliggjort af tænketanken Cepos, bliver nu kritiseret for at indeholde forkerte og vildledende oplysninger.

Det er Nyhedsavisen, som har gennemgået bogen og fundet ud af, at Henrik Fogh blandt andet overvurderer antallet af hjemløse i Danmark. Han sammenligner nemlig antallet af hjemløse på en given nat i USA med antallet af hjemløse over et helt år i Danmark.

Forkerte tal fra Dansk Socialrådgiverforening
Ifølge Cepos skyldes fejlen, at Henrik Fogh har benyttet sig af tal fra Dansk Socialrådgiverforening.

"Hjemløsetallet er forkert. Henrik har fejlagtigt troet, at Dansk Socialrådgiverforening var en troværdig kilde, men det kan man ikke klandre ham for. Man kan selvfølgelig kalde det en fejl, men vi begår alle fejl. Bogen som helhed er ikke problematisk, fordi man et eller to steder kan diskutere, om man skulle have gravet dybere i tallene," siger direktør for Cepos, Martin Ågerup, til Nyhedsavisens hjemmeside.

"Uenighed om tolkning"
I et svar i Nyhedsavisen skriver Martin Ågerup, at der er tale om en skønhedsfejl, som ikke rokker ved resten af bogen.

"Efter at have afsat betydelige ressourcer til systematisk at kulegrave samtlige kilder og fodnoter i bogen, har Nyhedsavisen fundet ét forkert tal - ud af mere end 400 tal," skriver Martin Ågerup og fortsætter: "Alle øvrige indvendinger fra Nyhedsavisens side handler om, at avisen er uenig med Henrik Fogh Rasmussen i hans valg og fravalg af kilde samt tolkningen af disse."

mkr

Kilde: