Carsten Hansen: Ritt splitter partiet

Ritt Bjerregaards nyeste stunt "Den Røde Skole" har fået en større tilslutning end forventet

Slettet Bruger,

20/01/2008

Ritt Bjerregaards nyeste stunt "Den Røde Skole" har fået en større tilslutning end forventet. 200 mennesker har tilmeldt sig det første møde 31. januar, blandt dem så prominente socialdemokratiske navne som Mogens Lykketoft, Mette Frederiksen og Christine Antorini. Men hos partiets gruppeformand Carsten Hansen er der ikke den store begejstring for Ritts initiativ. Det skriver Berlingske Tidende.

"Det er typisk Ritt at kritisere og forsøge at splitte partiet op i dem og os. Det var en metode, der duede for 20-30 år siden. Men nu sidder Ritt for det første ikke i Folketinget mere eller i ledelsen. For det andet skal vi frem til god konstruktiv udvikling af vores politik og ikke bekrige hinanden," siger Carsten Hansen til Berlingske Tidende.

Selve debatten om partiets politik, strategi og fremtid, har Carsten Hansen dog intet imod, bedyrer han. Det er snarere den københavnske Overborgmesters facon, der irriterer ham.

"Ritt starter med at hælde en skidtspand ud i hovedet på andre folk. Og det dur ikke. Det konstruktive er at sige, hvordan kommer vi videre? Og det er vi allerede i gang med i partiet," forklarer Carsten Hansen til Berlingske Tidende.

I en Gallup-undersøgelse foretaget for Berlingske Tidende svarer halvdelen af alle socialdemokratiske vælgere, at "Den Røde SKole" er et nødvendigt initiativ. En fjerdedel af alle S-vælgere svarer samtidig, at de ikke tror Helle Thorning-Schmidt kan blive statsminister.

[email protected]

Kilde: