CEPOS: Tysk regeringsgrundlag bør inspirere VK-regerigen

De borgerlige tyske partier CDU og FDP lover i deres regeringsgrundlag en skattelettelse på 180 mia

Slettet Bruger,

24/10/2009

De borgerlige tyske partier CDU og FDP lover i deres regeringsgrundlag en skattelettelse på 180 mia. kr. til de tyske borgere. Det bør VK-regeringen lære noget af, siger cheføkonom i CEPOS, Mads Lundby Hansen, i en kommentar til 180Grader.

"Aftalen i Tyskland om at lette skatterne med 180 mia. kr bør inspirere VK-regeringen til også at sænke skattetrykket. Danmark har verdens højeste skattetryk og det ændres ikke med Forårspakke 2.0, der jo er en skatteomlægning, som ikke reducerer skattetrykket," siger Mads Lundby Hansen, og fortsætter:

"Vi har set at FDP og CDU fik opbakning fra vælgerne til lavere skattetryk. Og i England ligger de konservative også til at vinde valget. Og i Danmark kan regeringen også forklare, hvorfor vi skal have lavere skattetryk."

Mads Lundby Hansen mener, at det faktum, at Danmark i de seneste 10 år har oplevet et dramatisk fald på velstandsranglisten, er et stærkt argument for en skattelettelse. Det burde VK-regeringen forklare de danske vælgere.

"Hvis ikke vi sænker skattetrykket, vil der være en tendens til, at investeringer og dygtige medarbejdere bevæger sig uden om og væk fra Danmark til lande som Tyskland, der beskatter medarbejdere og kapital mindre. Det vil koste velstand og velfærd. Verdens højeste skattetryk vil bl.a. derfor gøre det vanskeligt for Danmark i fremtiden at være blandt de rigeste lande i verden," forklarer cheføkonomen, og afslutter:

"Hvis vi skal bryde denne tendens, bør bl.a. skattetrykket sænkes."

[email protected]

Kilde: