CEPOS: Regeringens eget ansvar, at økonomien løber løbsk

Slettet Bruger,

04/12/2007

Det er helt relevant af finansminister Lars Løkke Rasmussen at løfte en pegefinger og true med kartoffelkur forud for de offentlige overenskomstforhandlinger. Men regeringen er selv skyld i miseren, mener cheføkonom i CEPOS Mads Lundby Hansen ifølge business.dk.

"Finansministeren er selv ansvarlig for, at vi er den situation. For en af grundene er, at man lægger op til en vækst i det offentlige forbrug i 2008 på 1,7 procent. Det er højere, end det Socialdemokraterne lægger op til. De lægger op til en udgiftsvækst på 1,5 procent i deres finanslovsoplæg," påpeger Mads Lundby Hansen overfor business.dk:

"Det bliver den største udgiftsvækst i VK-regeringens historie. Med den udgiftsfest kan man ikke fortænke de offentligt ansatte i at lægge op til lønfest."

Mads Lundby Hansen foreslår, at regeringen kan komme ud af sine økonomiske problemer ved at holde nulvækst i det offentlige forbrug i ét år.

"I det mindste kunne man dæmpe væksten til en Helle Thorning-vækst på 1,5 procent. Eller endnu bedre en Nyrup-vækst på 0,5 procent. Det var den vækstrate, som Nyrup-regeringens 2010-plan fra 2001 forudså for 2008," siger Mads Lundby Hansen til business.dk.

[email protected]

Kilde: