CEPOS: Privatiser SAS

I stedet for at poste hundredevis af nye offentlige millioner i SAS, som regeringen har planer om, bør SAS privatiseres så hurtigt som muligt

Slettet Bruger,

04/02/2009

I stedet for at poste hundredevis af nye offentlige millioner i SAS, som regeringen har planer om, bør SAS privatiseres så hurtigt som muligt. Det mener tænketanken CEPOS ifølge Business.dk.

Tænketankens cehføkonom, Mads Lundby Hansen, kan ikke se noget formål med at putte flere penge i, hvad han kalder et "skrantende flyselskab".

Men de Konservatives finansordfører, Mike Legarth, insisterer på, at det er god idé at bruge skatteydernes midler på luftfart.

"Vi har en ejerandel, og vi vil være behjælpelige med at bringe SAS videre, fordi det er en virksomhed, der er vigtig for nordisk transport og for mange medarbejdere," siger han til Business.dk.

I dag ejer den danske stat allerede 14,3 procent af aktierne i SAS, som har en værdi af 600 millioner kroner, men det kræver et politisk flertal, hvis staten skal købe flere aktier hos flygiganten. Det kan Dansk Folkeparti blokere for. Partiets trafikordfører, Kim Christiansen, siger, at man bør overveje en anden form for ejerskab, hvis forretningen ikke længere er rentabel.

[email protected]

Kilde: