CEPOS: Fremtidens velstand skades af S-SF-skattepolitik

Tænketanken CEPOS ser med stor skepsis på den skattepolitik, som drypvis fremlægges af Socialdemokraterne og SF i disse dage

Slettet Bruger,

27/08/2009

Tænketanken CEPOS ser med stor skepsis på den skattepolitik, som drypvis fremlægges af Socialdemokraterne og SF i disse dage.

"Socialdemokraterne og SF's forslag om højere selskabsskat og ny millionærskat er gift for velstandsudviklingen. De to skatter vil nemlig beskatte investeringer, kreativitet og hårdt arbejde. Alt det der skal drive velstanden i Danmark. Forslaget om højere selskabsskat vil reducere virksomhedernes investeringer i Danmark. Det bliver også sværere at få udenlandske virksomheder til at lokalisere sig i Danmark. Det indebærer tab af arbejdspladser og lavere produktivitet," siger cheføkonom Mads Lundby Hansen fra CEPOS og fortsætter:

"Og millionærskatten vil medføre, at de mest produktive og kreative danskere vil arbejde mindre, ligesom den højere skat vil gøre det mere attraktivt for højproduktive danskere at arbejde i udlandet og betale skat der. Det skader også den fremtidige velstand."

CEPOS advarer især mod skattepolitikken fra Socialdemokraterne og SF i lyset af den udvikling, som Danmark allerede har gennemgået de seneste 10 år.

"I forvejen er Danmark gået fra i 1997 at være det 6. rigeste land til i 2007 at være det 12. rigeste land i OECD. Frem mod 2017 står vi til at dumpe længere ned ad ranglisten, fordi vi ifølge OECD ligger til at få den 4. laveste vækst ud af 30 OECD-lande. Forslagene om millionærskat og selskabsskat vil forstærke denne udvikling," siger cheføkonom Mads Lundby Hansen.

[email protected]

Kilde: