Butikskvoter hæmmer handlen i København

Detailkvoter har stukket en kæp i hjulet for flere projekter, der skulle give det indre København flere butikker og et endnu bedre byliv

Slettet Bruger,

24/11/2008

Detailkvoter har stukket en kæp i hjulet for flere projekter, der skulle give det indre København flere butikker og et endnu bedre byliv.

Projekterne er kuldsejlet, fordi kvoten for, hvad der må laves af nybygninger og tilbygninger inden for detailhandlen er opbrugt.

Det stormombruste ejendomsselskab Landic Property er blandt de ramte. Det skriver dagbladet Børsen mandag.

"Det er stærkt generende, og det rammer på en underlig vilkårlig måde. Vi har blandt andet en ejendom i Købmagergade, der tidligere husede en bank. Der er ikke ret mange, der kan finde på at sige, at der ikke skal være detailhandel i den ejendom. Men vi rammes af en eller anden underlig kvoteordning," siger Christian Melgaard, der er adm. direktør i Landic Property, til Børsen.

Landic Property er løbet ind i samme problem på andre københavnske adresser.

Blandt andet ejer ejendomsselskabet en tidligere McDonald's på Amagertorv, som efter planen skulle omdannes til detailhandel, men det projekt må imidlertid udskydes til nye detailkvoter bliver frigivet.

Forklaringen skal findes i kommunens lokalplan, der over en fireårig periode fastlægger, hvor meget detailhandlen må udvide.

Kvoten i den nuværende plan er opbrugt, derfor må der ikke etableres nye detailbutikker før en ny lokalplan træder i kræft i juni 2009. Præcis samme problem opstod i 2003, hvor grænserne sidst blev hævet, skriver Børsen.

[email protected]

Kilde: