Brundtland hjem fra skattely

Den tidligere norske statsminister Gro Harlem Brundtland opgiver nu sin Nice-adresse efter kritik af, at hun ikke har betalt skat af sin statspensi...

Slettet Bruger,

07/01/2008

Den tidligere norske statsminister Gro Harlem Brundtland opgiver nu sin Nice-adresse efter kritik af, at hun ikke har betalt skat af sin statspension i årevis på grund af en skatteaftale mellem Norge og Frankrig. Det skriver den norske avis VG.

"Skattesagen er en belastning. Det er ikke rart at være genstand for en sådan negativ opmærksomhed. Ikke for os, ikke for familien og for så vidt heller ikke for Arbejderpartiet," siger Gro Harlem Brundtland til VG.

Beslutningen er taget efter en weekend, hvor Brundtlands skatteforhold har været ivrigt debatteret i Norge. lørdag kom det nemlig frem, at en dobbeltbeskatningsaftale mellem Norge og Frankrig betød, at den tidligere socialdemokratiske statsminister betalte et rundt 0 af sin statspension på små 700.000 norske kroner årligt.

"Det kan tage flere år, får regeringen har fået genforhandlet skatteaftalen. Hvis jeg bliver i Nice er jeg bange for, at jeg står med det samme regelsæt både i år og næste år. Det har jeg ikke lyst til. Jeg vil hellere gøre noget selv," siger Brundtland.

Brundtland forklarer, at grunden til, at hun ikke har reageret tidligere er, at hun har været mere optaget af at finde ud af hvorfor, man "havde indgået en så forunderlig og uforståelig aftale".

[email protected]

Kilde: