"Brug hårlak i stedet for peberspray"

Slettet Bruger,

03/08/2007

Potentielle voldtægtsforbrydere gør klogt i at tænke sig om en ekstra gang. For godt nok er peberspray ulovligt for alle andre end politiet at have, men det gælder ikke hårlak.

29-årige Kristine Johansen fra Århus blev for få måneder siden voldtaget i sin opgang. Siden da har hun haft en lille dåse hårlak i tasken.

"For mig er det en god sikkerhed for ikke at blive udsat for det samme igen," siger hun til forbrugersiden FPN.dk.

Blænder overfaldsmænd
Øjenlæge Klaus Trier vurderer, at hårlak er en effektiv måde at afskrække en overfaldsmand.

"Jeg forestiller mig, at det er særdeles ubehageligt og smertefuldt at få i øjnene. Det er et skrapt middel, der kan skade øjets yderste cellelag og blænde og passivisere vedkommende," siger han.

"Jeg bruger hårlakken som en sikkerhed, når jeg er på vej hjem fra byen. Dåsen er så lille at jeg kan skjule den hånden, og så kan de få sådan en omgang i fjæset, hvis de forsøger på noget," siger en anden 29-årig århusiansk kvinde, der ikke ønsker sit navn i avisen.

Fik råd fra betjent
Hendes veninder har også en lille dåse hårlak i tasken, efter at de fik idéen fra en politibetjent.

"En af vores gode veninder blev overfaldet, og så talte vi med politimanden om, at vi følte os utrygge ved at færdes alene om aftenen. Han fortalte, at det ikke er ulovligt at gå med lille hårlak. Det er kun ulovligt at bruge den," siger kvinden.

[email protected]

Kilde: