Brug bare Roundup i haven

Så er der godt nyt til havefolk, som p

Slettet Bruger,

29/08/2008

Så er der godt nyt til havefolk, som p.g.a. tidens angst for kemikalier er holdt op med at bruge ukrudtsmidler og i stedet benytter sig af gasbrændere, der ikke virker så godt. Det skader nemlig slet ikke miljøet at bruge Roundup - men det gør det til gengæld at bruge gasbrændere, lyder det fra flere eksperter ifølge Bolius' boligmagasin Bedre Hjem.

De ukrudtsmidler, som sælges i supermarkeder og havecentre, kan sagtens bruges, fortæller specialkonsulent og biolog i Miljøstyrelsen Claus Hansen.

"Det er produkter, der er blevet kigget efter sundhedsmæssigt og miljømæssigt. Så hvis du bruger dem efter forskrifterne, laver du ikke miljøskader. Det gælder også Roundup," siger Claus Hansen til Bedre Hjem.

Derimod er den gal med gasbrænderne - i hvert fald hvis man tror på historierne om, at menneskeskabt CO2 vil gøre skade på jordens klima.

Ifølge et regnestykke som Claus Hansen har lavet for sjov, udleder det offentlige 3.500 gange så meget CO2, hvis det skal bekæmpe ukrudtet med gas fremfor med Roundup.

"Det viser, at de, der måske tror, at de er meget miljøbevidste, når de brænder deres ukrudt af, måske i virkeligheden laver endnu værre ulykker," siger Claus Hansen til Bedre Hjem.

[email protected]

Kilde: