Brown afslører venstreorienteret arbejdsprogram

Slettet Bruger,

25/06/2007

Alle skal have adgang til boliger, der er til at betale. Der skal investeres i den største udvidelse af uddannelsessystemet nogensinde. Storbritannien skal være nummer ét i verden til at bekæmpe klimaændringerne.

Det var klassiske venstreorienterede slogans som disse, der mødte pressen og partimedlemmer ved Labours møde i søndags, hvor Gordon Brown overtog posten som partiformand efter Tony Blair. Det skriver Berlingske Tidende i dag.

Brown undervurderer ikke partiets muligheder for at sikre det enkelte menneskes selvrealisering.

"Hvor vi støder på fornægtede muligheder, uopfyldte målsætninger, urealiseret potentiale; hvor og hvornår vi støder på uretfærdighed og unfair omstændigheder, der skal vi også være - og der er det vores pligt at handle," lød den storladne og ambitiøse udtalelse på partimødet ifølge BBC News.

Skiftet i formandskabet vil dog formentlig også betyde et opgør i partiet med Irak-krigen. Udover at den nye formand Brown udtalte at "vi skal lære af denne konflikt", havde partiet også valgt Harriet Harman som næstformand. Harmand gik til valg som næstformand på, at Labour bør sige undskyld for at have invaderet Irak.


hsh

Kilde: