Brorson Kirke-præst sigtet

De seneste måneders mest omtalte sognepræst, Per Ramsdal fra Brorsons Kirke er nu blevet sigtet for overtrædelse af udlændingelovens § 59, stk

Slettet Bruger,

17/10/2009

De seneste måneders mest omtalte sognepræst, Per Ramsdal fra Brorsons Kirke er nu blevet sigtet for overtrædelse af udlændingelovens § 59, stk. 7 nr. 2 jvf. straffelovens §21 for i sommers at have hjulpet afviste asylansøgere med at skjule sig for de danske myndigheder. Det skriver bt.dk.

"Per Ramsdal er afhørt og sigtet, men nægter sig skyldig. Den videre efterforskning må nu vise, om materialet kan blive stærkt nok til at rejse en tiltale," siger vicepolitiinspektør Henning Schmidt fra Københavns Politi til bt.dk.

Det var B.T, der i sin tid afslørede Per Ramsdal, da en journalist ringede og udgav sig for at være en person, der gerne ville give plads til en afvist asylansøger. Under samtalen frremgik det klart, at Ramsdal var involveret i arbejdet med at hjælpe de afviste asylansøgere.

Over for Ritzau afviser Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen, at sigtelsen får konsekvenser for Per Ramsdal.

"Der er intet i situationen, der har ændret sig. Der er blevet rejst en sigtelse, men heldigvis lever vi i et retssamfund, hvor det er domstolene, der tager stilling til spørgsmål om skyld," siger Peter Skov-Jakobsen til Ritzau.

[email protected]

Kilde: