Britiske skoler skal advare mod Al Gore

Slettet Bruger,

05/10/2007

I næste uge kommer den engelske High Court med en afgørelse i en sag anlagt af en bekymret far, der mener, at staten udsætter hans børn for hjernevask, ved at vise Al Gores film, En ubehagelig sandhed, om global opvarmning i klasseværelserne. Allerede nu har dommeren løftet lidt af sløret. Filmen promoverer ifølge dommer Burton "ensidige politiske synspunkter".

Han vil derfor have de britiske lærere til at advare eleverne. Fortælle dem , at der findes andre synspunkter om global opvarmning, og at de ikke nødvendigvis skal acceptere Gores udlægning. Det skriver avisen Daily Mail.

Selv om sagsøgeren Stewart Dimmock, en lastvognschauffør fra Dover, havde satset på at få fjernet Gores film helt fra skolerne, må det alligevel betegnes som en halv sejr ham.

"Jeg ønsker at mine børn får den bedst mulige uddannelse, fri for forudindtagethed og politisk spin, og Mr. Gores film når ikke den nødvendige standard," forklarede Stewart Dimmock om baggrunden for søgsmålet.

Dimmocks advokat, John Day, ville også gerne være nået et skridt længere.

"Intet niveau af højtravende vejledning kan ændre det faktum, at Gores film er uegnet til indtagelse i klasseværelset," udtalte John Day

Filmen "En ubekvem sandhed" indgår i den såkaldte "Climate Change Pack", som den britiske regering har sendt ud til over 3.500 skoler.

[email protected]

Kilde: